Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
News image
  • clock2 роки тому
  • views690

Меморандум про рекламу, що це означає для операторів ринку України

Хто підписав меморандум?

Підписали легальні організатори азартних ігор, з них: PIN-UP UA, Shangri La Kyiv, "Хвиля 4444", First, Slots City, PokerMatch Ukraine, FavBet, GGPoker, VBET, Parimatch Ukraine, Cosmolot.

Який термін дії цього меморандуму?

Цей документ діятиме до 31 грудня 2025 року.

Які ключові положення прописані у меморандумі?

Забороняється реклама:

- на товарах, призначених переважно для осіб віком до 21 року;

- азартних ігор на радіо та телебаченні, у тому числі кабельному, супутниковому, IP-телебаченні, онлайн-телебаченні, мобільному телебаченні, цифровому ефірному телебаченні та інших засобах передачі сигналу в період з 6-00 до 23-00;

- у місцях проведення розважальних, театрально-концертних, спортивних та інших заходів для осіб, які не досягли 21-річного віку;

- на веб-сайтах, що містять інформацію або матеріали порнографічного характеру, елементи жорстокості, сцен насильства/катування, приниження честі та гідності, цинізму, вживання наркотичних засобів, закликів до расової чи міжнаціональної ворожнечі.Також вік осіб, присутніх у рекламних сюжетах повинен становити 21 або більше років.

У рекламних матеріалах має використовуватися текст попередження: «Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтесь правил (принципів) відповідальної гри», площа якого має бути не менше 15% загальної площі реклами.

Учасники меморандуму домовилися не використовувати при розміщенні спонсорських матеріалів гіперпосилання (QR-коди) у межах спонсорської інформації.Також у документі зазначено, що сторонам слід утримуватись від переманювання трафіку та введення гравців в оману через використання подібних торгових марок інших сторін цього Меморандуму.

У спонсорських роликах не допускається зображення процесу послуги або імітація такого процесу (натискання на кнопки, утримання фішок в руках, обертання рулетки, розміщення ставок), процес висипання/вручення та іншого динамічного руху грошей, монет, банківських карток, банківських металів.

Бренд та найменування організатора азартних ігор має становити не більше 40% загального обсягу спонсорського матеріалу.

Що буде, якщо один із операторів порушить умови Меморандуму?

Відповідальність у Меморандумі вказано у його останніх пунктах. Меморандум не встановлює нові види покарання порушення умов розміщення реклами, а робить посилання на відповідні пункти законів про рекламу. Так питання перевірки реклами контролює інспекція Держспоживслужби, вона може виписувати протоколи і штрафувати порушників.

Автор: Юрхаб

Догори