Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
  • clock4 місяці тому
  • views145

зображення 1

Якщо вам надійшла повістка для уточнення даних або проходження медичного огляду, ігнорування виклику до військкомату може призвести до відповідальності. За статтями 210 та 210-1 КУпАП передбачені штрафи за неявку: до 1700 гривень за статтею 210 і до 8500 гривень за статтею 210-1. Конкретна стаття, за якою буде застосовано штраф, визначається представником воєнкомату.

При повторній та кожній наступній неявці за подібними повістками передбачається штрафування за кожен такий випадок. Штраф нараховується представниками ТЦК, але інформація про нього не з'являється в ДІЇ чи інших сервісах; ви дізнаєтеся про штраф через лист на адресу реєстрації або особисто в ТЦК.

У разі накопичення декількох штрафів, представник ТЦК може звернутися до поліції для адміністративного приводу порушника для накладення штрафу, що може призвести до вашого затримання та направлення до ТЦК для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Зверніть увагу, що відповідальність застосовується лише у випадку, коли повістка належним чином виписана та вручена вам особисто. Якщо повістка має помилки або була вручена неналежним чином, вона не має юридичної сили.

Кримінальна відповідальність настає у випадку ігнорування повістки про мобілізацію, що видається після проходження медичного огляду та оформлення всіх необхідних документів. Невиконання такої повістки може призвести до кримінального злочину згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років. 

Коментарі 0

Догори