Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
  • clock4 місяці тому
  • views165

зображення 1

Вимоги до форми повісток і порядку їх вручення регулюється: 
  1. Закон України «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку» від 21 жовтня 1993 року № 3543-XII;  
  2. Закон України «Про військовий обов'язок і військову службу» від 25 березня 1992 року № 2232-XII
  3. Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений постановою Кабінету Міністрів від 30 грудня 2022 р. № 1487 (далі – Постанова № 1487).(Кабінет міністрів України під час засідання 30 грудня затвердив новий Порядок військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, а 3 січня уряд оприлюднив текст відповідної постанови)
  4. Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затверджений постановою Кабінету Міністрів від 21 березня 2002 року № 352 (далі – Постанова №352). 
Наразі немає окремого порядку, який би регулював порядок вручення повісток, тому на практиці керуються Положенням про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затверджений постановою Кабінету Міністрів від 21 березня 2002 року № 352, який регулює порядок вручення повісток громадянам, на строкову службу. 

Існують три різновиди повісток: 

  • Повістка для уточнення реєстраційних даних.
  • Повістка для проходження медичного огляду.
  • Повістка для мобілізації.  

Оскільки форма повістки не є стандартизованою, її зміст може варіюватися в залежності від Територіального центру комплектування (ТЦК), який її видає. Повістку для уточнення даних або для медичного огляду можуть вручити в різних місцях, як-от на вулиці чи в спортзалі. Повістку для мобілізації видають після проходження медогляду та оформлення всіх необхідних документів.

Як діяти при отриманні повістки 

Повістку можуть вручити в будь-якому місці, будь то на вулиці, ресторані чи спортзалі. Повістка вважається офіційно врученою, якщо вона: 

  • Підписана вами особисто.
  • Містить ваші точні персональні дані, як вони вказані у вашому паспорті чи водійському посвідченні, включаючи правильне ім'я, прізвище та по батькові. Якщо дані невірні, повістка не має юридичної сили. 

Якщо вам виписують повістку на вулиці, залишайтеся спокійними. Вручення повістки не означає негайного відправлення до зони бойових дій. Співпрацюйте з представниками ТЦК, але пам'ятайте, що законною є лише та повістка, яка виписана на ваше ім'я без помилок, адже правильний запис вашого імені та прізвища є ключовим для вас, щоб зрозуміти ваш обов'язок з'явитися до ТЦК. 

Коментарі 0

Догори