Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
  • clock5 місяців тому
  • views283

Процедура отримання відстрочки від мобілізації

Процедура отримання відстрочки від мобілізації зображення 1

Навіть якщо ви за законом не підлягаєте мобілізації, це автоматично не гарантує вам відстрочку. Щоб офіційно отримати відстрочку від призову під час мобілізації, ви маєте подати відповідну заяву та прикріпити документи, які підтверджують ваші підстави для неї.

Важливо проконсультуватися з юристом щодо переліку необхідних документів, оскільки в кожному випадку вони можуть відрізнятися. Неповний комплект документів може бути причиною відмови у відстрочці.

Заяву слід подати до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) за місцем вашого військового обліку або призову. Існує два способи подання заяви:

  • Особисто в військкоматі. Зробіть копії всіх необхідних документів, взявши з собою оригінали. Рекомендується написати заяву у двох примірниках: один залиште у військкоматі, а на другому отримайте підтвердження про прийняття заяви з відміткою про реєстрацію і підписом відповідальної особи.
  • Надіслати заяву поштою рекомендованим листом з описом вкладення. Ви отримаєте квитанцію з трекінговим номером, за допомогою якого зможете відслідкувати отримання вашої заяви військкоматом. При цьому документи, що надсилаються поштою, мають бути нотаріально завірені.

Строк розгляду заяви становить від 15 до 30 днів згідно ст. 20 Закону України “Про звернення громадян”.

Після цього вам слід звернутися до військкомату, щоб отримати виписку з протоколу засідання комісії, яка слугуватиме доказом наявності у вас відстрочки, та зробити відповідний запис у ваш військовий квиток.

Тривалість відстрочки залежить від того, наскільки довго існує підстава для неї, або ж може бути встановлена на конкретний термін в залежності від обставин. Тому іноді може знадобитися повторне звернення до військкомату для продовження відстрочки, якщо підстава для неї все ще дійсна.

Зверніть увагу, що оформити відстрочку від призову за статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» можливо лише до того моменту, як ви набуваєте статусу військовослужбовця. Після того, як вас включено до складу військової частини, подати заяву на відстрочку вже не вдасться, навіть якщо у вас є на це підстави. 

Коментарі 0

Догори