Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
  • clock4 місяці тому
  • views190

зображення 1

У 2021 році Конгрес ухвалив Закон про корпоративну прозорість. Цей закон запроваджує нову вимогу щодо подання інформації про бенефіціарних власників. Інформація про кінцевих бенефіціарних власників вказує на ідентифікаційні дані про осіб, які безпосередньо чи опосередковано володіють чи контролюють компанію. 

  • Компанії, створені або зареєстровані для ведення бізнесу до 1 січня 2024 року, матимуть час до 1 січня 2025 року, щоб подати свій перший звіт про бенефіціарних власників (BOI).

  • Підзвітні компанії, створені або зареєстровані у 2024 році, матимуть 90 календарних днів для подання звіту після отримання фактичного або публічного повідомлення про те, що їх створення або реєстрація набули чинності.

  • Компанії, створені або зареєстровані 1 січня 2025 року або пізніше, матимуть 30 календарних днів для подання звіту після отримання фактичного або публічного повідомлення про їх створення або реєстрацію.

За подання звіту про бенефіціарних власників до FinCEN не стягується жодної плати.

У випадку, якщо звіт про BOI не буде подано або буде подано з порушенням встановленого терміну, компанія зобов'язана сплатити штраф:

  • За кожен день затримки буде нараховано штраф у розмірі 500 доларів.

  • У разі продовження порушення може бути накладено покарання у вигляді до 2 років ув'язнення та/або штрафу до 10 000 доларів.

Корисні посилання:

Розʼяснення FinCEN щодо подачі BOI звіту (FAQ): https://www.fincen.gov/boi-faqs#B_1 

Гайд  FinCEN щодо подачі BOI звіту (Compliance Guide): https://www.fincen.gov/sites/default/files/shared/BOI_Small_Compliance_Guide.v1.1-FINAL.pdf 

Як зрозуміти, що моя компанія має подавати звіт?

Підзвітна компанія — це (1) будь-яка корпорація, товариство з обмеженою відповідальністю або інша подібна організація, створена в Сполучених Штатах шляхом подання документа до державного секретаря або аналогічної установи (у цьому випадку це вітчизняна підзвітна компанія), або будь-яка юридична особа, яка була зареєстрована для ведення бізнесу в Сполучених Штатах шляхом подання документа до державного секретаря або аналогічної установи (у цьому випадку це іноземна підзвітна компанія), яка (2) не підпадає під жодне з винятків, передбачених Законом про корпоративну прозорість. 

Зверніть увагу: підзвітною може визнаватися як компанія зареєстрована у США, так і іноземна компанія (зареєстрована не у США), але яка веде діяльність на ринку США.   

Існує 23 винятки, передбачених Законом, коли звіт не подається:  

1 Емітент звітності про цінні папери

2 Державний орган

3 Банк

4 Кредитна спілка

5 Холдингова компанія депозитарної установи

6 Бізнес з надання грошових послуг

7 Брокер або дилер з цінних паперів

8 Фондова біржа або клірингове агентство

9 Інший суб'єкт, зареєстрований відповідно до Закону про біржі

10 Інвестиційна компанія або інвестиційний консультант

11 Радник венчурного фонду

12 Страхова компанія

13 Страхова компанія, що має державну ліцензію

14 Компанія, зареєстрована відповідно до Закону про товарні біржі

15 Бухгалтерська фірма

16 Комунальне підприємство

17 Комунальне підприємство на фінансовому ринку

18 Інститут спільного інвестування

19 Суб'єкт, звільнений від сплати податків

20 Особа, яка допомагає особі, звільненій від сплати податків

21 Велика операційна компанія

22 Дочірня компанія певних звільнених суб'єктів

23 Неактивна компанія

Чи ваша компанія підпадає під винятки?

Існує чекбокс-тест для кожної з підстав- розділ 1.2. Гайду  

Хто є бенефіціарним власником компанії, що звітує?

Бенефіціарний власник — це фізична особа, яка прямо чи опосередковано: 

(1) володіє або контролює щонайменше 25% часток власності компанії.

Частка власності — це, як правило, угода, яка встановлює права власності на компанію, що звітує. Прикладами часток власності є частки в капіталі, акції, права голосу або будь-який інший механізм, що використовується для встановлення права власності.

Отже, якщо ви володієте часткою у компанії у розмірі 25% або більше, ви визнаєте бенефіціарним власником компанії та маєте обовʼязок із подачі BOI Report.

(2) здійснює істотний контроль над компанією, що звітує

Здійснюючи істотний контроль над компанією, ви теж визнається бенефіціарним власником, незалежно від фактичного володіння компанією. Самого факту здійснення істотного контролю достатньо, аби у вас було визнано бенефіціарним власником.

Що таке істотний контроль?

Фізична особа може здійснювати істотний контроль над підзвітною компанією чотирма різними способами. Якщо особа належить до однієї з наведених нижче категорій, вона здійснює суттєвий контроль:

  • Особа є вищим посадовцем (президент компанії, фінансовий директор, головний юрисконсульт, виконавчий директор, операційний директор або будь-яка інша посадова особа, яка виконує аналогічну функцію).

  • Особа має повноваження призначати або звільняти певних посадових осіб або більшість директорів (або аналогічний орган) компанії, що звітує.

  • Особа є важливою особою, яка приймає рішення для компанії, що звітує. 

  • Фізична особа має будь-яку іншу форму суттєвого контролю над компанією, що звітує.

До важливих рішень належать рішення, що стосуються бізнесу, фінансів та структури компанії, що звітує. Особа, яка керує, визначає або має суттєвий вплив на ці важливі рішення, здійснює суттєвий контроль над підзвітною компанією. 

Як подати звіт?

Для подачі BOI звіту зверніться на сайт FinCEN — https://www.fincen.gov/boi .

Перейдіть до розділу  File a report using the BOI E-Filing System — https://boiefiling.fincen.gov/ 

Звіт BOI можна подати двома шляхами (1)  завантажити заповнений PDF файл або (2) заповнити онлайн форму на сайті. PDF файл можна заповнити лише з використанням Adobe Reader — це обовʼязкова умова. 

Вам знадобиться отримати FinCEN ID -  унікальний номер, за яким фізичні та юридичні особи будуть ідентифікуватися у відносинах із FinCEN, цей номер так само важливий як і EIN номер.

Якщо ви ще не маєте FinCEN ID, його буде надано вам автоматично при подачі BOI звіту. Збережіть його, аби не загубити.

Форма подачі

Онлайн подача звіту відбувається через спеціально створену форму https://boiefiling.fincen.gov/boir/html До кожного питання надано пояснення, що промарковані як Need help?

При подачі необхідно вказати причину. Якщо це ваш перший звіт- обирайте Initial report 

Ваша компанія повинна буде повідомити наступні відомості:

  • Свою юридичну назву;

  • Будь-які торгові назви, назви d/b/a або t/a;

  • Поточну поштову адресу свого основного місця ведення бізнесу, якщо ця адреса знаходиться в США (наприклад, штаб-квартира компанії), або, для компаній, що звітують, основне місце ведення бізнесу яких знаходиться за межами США, поточну адресу, з якої компанія веде бізнес в США (наприклад, штаб-квартира іноземної компанії в США);

  • Юрисдикція створення або реєстрації компанії; 

  • Ідентифікаційний номер платника податків (або, якщо іноземна підзвітна компанія не отримала ІПН, податковий ідентифікаційний номер, виданий іноземною юрисдикцією, та назву юрисдикції).

Ваша компанія також має подати інформацію про своїх бенефіціарних власників:

  • Ім'я фізичної особи;

  • Дату народження

  • Адресу проживання; 

  • Ідентифікаційний номер з прийнятного документа, що посвідчує особу, такого як паспорт США або водійське посвідчення США, або закордонний паспорт іншої держави також назву держави, що видала документ;

  • Зображення документа, що посвідчує особу, який був використаний для отримання ідентифікаційного номера.

Якщо ваша компанія створена до 01 січня 2024 року, у розділі ІІІ ​​Company Applicant Information у графі №16 необхідно поставити чекбокс 16. Existing reporting company (check if existing reporting company as of January 1, 2024). 

Зверніть увагу: якщо ваша компанія створені до 01 січня 2024 року, ви не повинні вказувати інформацію про заявника компанії, одна, якщо ваша компанія створена 01 січня 2024 року або пізніше, ви маєте обовʼязок із заповнення цього розділу. Якщо ви пропустите цей розділ, це може бути розцінено як подання неповної/некоректної інформації у звіті.

Якщо ваша компанія створена після 01 січня 2024 року

Якщо ваша компанія створена 01 січня 2024 року або пізніше, окрім того, що ви маєте скорочений строк для подачі звіту- 90 днів. Також ви маєте обовʼязок подачі наступної інформації про заявника компанії (company applicant):

  • Ім'я фізичної особи;

  • Дата народження;

  • Адреса; 

  • Ідентифікаційний номер з прийнятного документа, що посвідчує особу, такого як паспорт США або водійське посвідчення США, або закордонний паспорт іншої держави також назву держави, що видала документ;

  • Зображення документа, що посвідчує особу, який був використаний для отримання ідентифікаційного номера.

Submitting Beneficial Ownership Information Report

Після заповнення всіх необхідних даних необхідно вказати інформацію про особу, уповноважену на подання BOI звіту. 

Будь-яка особа, яку компанія уповноважує діяти від її імені, наприклад, працівник, власник або сторонній постачальник послуг, може подати BOI звіт від імені компанії. Подаючи звіт ви повинні бути готові надати основну контактну інформацію про себе, включаючи ім'я та адресу електронної пошти або номер телефону.

У разі якщо ви не вказали всю необхідну інформацію, пропустили розділ, ви отримаєте відповідне повідомлення. 

Виправіть помилку, та спробуйте знову. 

Подавши звіт ви маєте отримати таке повідомлення. 


 

Переконайтеся, аби статус звіту був “FILING SUCCESSFUL. You may download the transcript below”.  

 

Коментарі 0

Догори