Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
  • clock3 місяці тому
  • views76

зображення 1

При встановленні будь-яких конструкцій або мобільних об'єктів у межах конкретного населеного пункту необхідно слідувати встановленим нормам благоустрою. У громадських зонах, як-от парки, сквери, майдани та площі, не дозволяється без дозволу розміщувати торгові точки, павільйони або кіоски. Це означає, що починати комерційну діяльність в будь-якому місці без узгодження з місцевою владою в Україні заборонено.

Регуляції щодо розміщення мобільних торгових об'єктів визначаються на рівні місцевих органів влади. Так, при переміщенні в інше місце необхідно ознайомитися з місцевими правилами та отримати дозвіл від органів місцевого самоврядування.

Наприклад, у Червонограді Львівської області деякі елементи міського благоустрою можуть бути надані в тимчасове користування на умовах оренди як юридичним, так і фізичним особам для розміщення мобільних торгових точок. Орендна плата встановлюється залежно від зони розташування на території міста. Право на оренду і умови оренди визначаються на основі рішення спеціальної комісії та затвердженого плану розміщення торгового об'єкта.

Крім того, підприємці зобов'язані підтримувати в належному стані об'єкти благоустрою, якими вони користуються. Існує також можливість участі у спільному фінансуванні утримання і розвитку об'єктів благоустрою через пайові внески, які спрямовуються на підтримку, ремонт, реконструкцію чи будівництво міських об'єктів відповідно до договору з власником або користувачем землі.

Коментарі 0

Догори