Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
News image
  • clock1 рік тому
  • views392

Діятиме зменшений розмір штрафу за неправдиві відомості у митній декларації

7 грудня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо врегулювання питання притягнення до адміністративної відповідальності за дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів". В ньому викладено у новій редакції статтю 485. Відповідно до цієї статті заявлення в митній декларації з метою неправомірного звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру неправдивих відомостей щодо істотних умов зовнішньоекономічного договору (контракту), ваги (з урахуванням допустимих втрат за належних умов зберігання і транспортування) або кількості, країни походження, відправника та/або одержувача товару, неправдивих відомостей, необхідних для визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД та його митної вартості, та/або надання з цією ж метою митному органу документів, що містять такі відомості, або несплата митних платежів у строк, встановлений законом, або інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, а так само використання товарів, стосовно яких надано пільги щодо сплати митних платежів, в інших цілях, ніж ті, у зв’язку з якими було надано такі пільги, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 150 відсотків несплаченої суми митних платежів"

Раніше було передбачено накладення штрафу в розмірі 300% несплаченої суми митних платежів. Тобто відбудеться зменшення у два рази штрафу за дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру.

Цей Закон набирає  чинності з 15 грудня 2022 року. 10 грудня Закон було опубліковано в "Голосі України". Відповідно його норми діятимуть з 15 грудня.

Автор: Юрхаб

Догори