Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
News image
  • clock1 рік тому
  • views533

Як ідентифікувати фейки або дезінформацію в Інтернеті за допомогою Google Fact Check Explorer

Загальновідомо, що Інтернет, ставши для людей важливим засобом отримання інформації про події у світі, став також джерелом швидкого поширення численних фейків, дезінформації та маніпулятивних матеріалів, які погано впливають на тих, хто їх споживає. Редакції борються з цим явищем, перевіряючи інформацію, а великі ІТ-компанії створюють платформи та інструменти, які можуть допомогти користувачам Інтернету зробити те саме. Одним із таких прикладів є Google Fact Check Explorer.

Американський гігант Google вирішив зробити деякі кроки для запобігання появі фейкової інформації в результатах пошуку та запустив ряд інструментів перевірки таких  фактів (фактчекінгу), щоб допомогти людям перевіряти новини та дані в Інтернеті. Наприклад, це Fact Check Explorer та Fact Check Markup. 

Що таке Google Fact Check Explorer? 

 Google Fact Check Explorer – це один із інструментів пакету Fact Check, який показує  останні перевірки фактів та дозволяє перевірити інформацію на будь-яку тему. Інструмент також є пошуковою системою, в якій люди можуть шукати факти та з'ясовувати, які з них  достовірні.

Як використовувати Google Fact Check Explorer?

Google Fact Check Explorer ґрунтується на різних веб-сайтах, які проводять перевірку достовірності фактів, щоб видати результат про те, чи достовірна ця інформація, або вона фейкова. 

Ось як ви можете його використати.

1. Треба зайти на toolbox.google.com/factcheck/explorer

2. У полі пошуку ввести  запит, тему або факт  для пошуку та перевірки.

3.  Пройшовши посилання під оцінкою, ви вийдете на статтю, яка оцінила інформацію як фейкову.

4. Праворуч від запиту та оцінки є кілька тематичних ключових слів, які ви можете використовувати для пошуку пов'язаних матеріалів, фактів та тверджень.

Також є можливість  вибрати нещодавні перевірки фактів під рядком пошуку, щоб дізнатися про найсвіжіші висловлювання та їх фактчекінг по всьому світу.

Дезінформація та фейкові новини можуть швидко поширюватися в Інтернеті та соціальних мережах, тому дуже важливо перевіряти інформацію, яку ви читаєте, перш ніж ділитися нею.

Автор: Юрхаб

Догори