Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
News image
  • clock1 рік тому
  • views364

Ліцензії на зберігання пального для генераторів: чи штрафуватимуть бізнес

В Україні почалися масові  відключення електроенергії  і бізнес почав активно купувати генератори, однак зіткнувся з необхідністю отримувати ліцензії на зберігання пального. Щоб вирішити це питання, Верховна Рада України (ВРУ) планує ухвалити зміни до законодавства.

Чи будуть штрафи

Голова податкового Комітету Верховної Ради зазначив, що в країні під час зими штрафи за зберігання пального без ліцензії на суб'єктів господарювання не поширюватимуться.

"Щодо чергової "зради" зі штрафами за зберігання пального без ліцензії — повідомляю, що жодного штрафу на суб'єктів господарювання (крім, звичайно, АЗС, НПЗ та оптовиків) у період зими накладено не буде. Відповідні зміни будуть внесені до законодавства незабаром", — наголосив він.

Також Державна податкова служба не здійснюватиме перевірок бізнесу на наявність відповідних ліцензій.Також він додав,що не карається  зберігання пального не суб'єктами господарювання.

Раніше засоби масової інформації  писали про те, що податківці попередили бізнес про відповідальність за неліцензійне зберігання пального.

Також юристи повідомляли, що відповідно до чинного законодавства, платники податків, які використовують пальне виключно для потреб власного споживання  і не реалізують його іншим, повинні мати відповідну ліцензію. Її можна отримати за спрощеним механізмом.

Нагадаємо, раніше аналітики повідомляли, що бізнес та виробники на тлі відключення електрики змушені переходити на електрогенератори, а з ними виробництво та зберігання деяких продуктів стає дорожчим практично у п’ять разів. Це неминуче відіб’ється на цінах.

Автор: Юрхаб

Догори