Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
News image
  • clock1 рік тому
  • views346

Затверджено плани перевірок ФСС на І квартал 2023 року (для окремих областей)

Станом на 21 грудня плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на І квартал 2023 року оприлюднили окремі регіональні управління Фонду соцстраху

Попри реформування ФСС та ПФУ в одну структуру,  яка почне діяти з 1 січня 2023 року, регіональні підрозділи ФСС почали розміщувати у себе на сайтах плани перевірок на І квартал 2023 року.

 З березня 2019 року було відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фондів. З того часу квартальні плани-графіки перевірок розміщуються на веб-порталах Фонду в областях та місті Києві.

А з 10 жовтня 2020 року діє новий порядок перевірок ФСС. Якщо коротко, то з цього моменту ФСС може проводити камеральні та документальні перевірки. А також він може призупиняти виплати в разі відмови або перешкоджання з боку страхувальника у проведенні перевірки, виявлення фактів подання ним до Фонду недостовірних відомостей.

Станом на 21 грудня плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на І квартал 2023 року оприлюднили окремі регіональні управління Фонду соцстраху:

Чи може ФСС проводити перевірки під час карантину? ФСС під час карантину має право приходити на перевірки. І ось чому. За п. 3 розд. ІІ Закону №533 по останній календарний день місяця дії карантину забороняється проведення контролюючими органами планових перевірок у сфері господарської діяльності. Але за роз'ясненням Мінекономіки мораторій поширюється на контролюючі органи, на які поширюються норми Закону №877. Також зауважимо, що на податкові перевірки та з ЄСВ мораторій введено окремо.

Свого часу ФСС зауважував, що він не включений до кола органів державного нагляду за Законом №877. Тому на Фонд він не поширюється. Відповідно під час карантину ФСС має право на проведення планових перевірок.  

Автор: Юрхаб

Догори