Дізнайтесь більше про ЮрХаб
Ще більше клієнтів
з профілем Pro
Standart
  • Кількість пропозицій на замовлення в день
    3
  • Покращений профіль та виділення у каталозі Юристів
  • Підвищений рейтинг
  • Кількість спеціалізацій у профілі
    4
  • Ліміт на завантаження документів
    1шт/день
Ціна : 250 грн.
Завантажували: 0
Редакція договору: 2024-03-11 12:46:22

Агентський договір

Скачайте готовий "Агентський договір" в один клік.

Клікайте “Придбати” та сплачуйте документ! Завдяки зручній платіжній системі купити готовий "Агентський договір" можна всього в пару кліків.

Одразу після оплати ви зможете завантажити документ. Його ви отримаєте у форматі docx.

Отримавши документ ви можете самостійно заповнити інформацію і реквізити та роздрукувати ваш документ.

Якщо вам необхідна допомога у заповненні документу звертайтеся за допомогою до автора документу вказаного нижче або до нашої підтримки у Телеграм.

Не завантажився документ? Оновіть сторінку!

У контексті комерції, коли одна сторона передає певні функції іншій, створюється агентський договір, який визначає права і борги як агента, так і замовника (або принципала). Агент може виступати як від свого імені, так і від імені принципала. Якщо діє від власного імені, він отримує комісійні за свої послуги, розмір яких залежить від сфери діяльності. Це схоже на комісійну угоду. Якщо агент діє від імені принципала, це більше нагадує договір доручення. У разі, коли потрібен такий договір, ви завжди можете агентський договір завантажити.

Що таке агентський договір

Агентський договір визначає відносини між двома сторонами: агентом, який за винагороду виконує юридичні та інші дії за завданням принципала, діючі або від власного імені, але за рахунок принципала, або безпосередньо від імені принципала і за його рахунок. Цей вид договору було впроваджено в українське законодавство як окрему форму договору в цивільному праві, що стало відповіддю на потребу охопити ширший спектр відносин у сучасній економіці, ніж це давали змогу робити традиційні форми, як-от договори комісії та доручення.

  • Агентський договір є угодою, яка вимагає взаємної згоди сторін, є двосторонньою та передбачає оплату послуг. Залежно від умов, обумовлених сторонами, агент може виступати як у своїй особистій якості, так і представляти інтереси принципала, що робить агентський договір гнучким інструментом, здатним наближатися до договору комісії або доручення за своєю сутністю.
  • В економічній практиці такий договір часто використовують для організації купівлі-продажу товарів і послуг, включно з нерухомістю та електроенергією, а також у сфері туризму, юридичних і консультаційних послуг. Це дає можливість оформляти безліч видів угод, не вдаючись до складнощів, пов'язаних з укладенням кількох різних типів договорів.
  • Агентський договір відкриває широкі перспективи для довгострокового співробітництва, даючи змогу сторонам встановити загальні рамки дій агента, у межах яких він може діяти в інтересах принципала. Така гнучкість і можливість адаптації умов під конкретні потреби роблять агентський договір вельми ефективним засобом у комерційній діяльності, надаючи можливість враховувати інтереси обох сторін у найрізноманітніших ситуаціях.

Що регулює агентський договір

Агентська угода регламентує такі аспекти під час залучення послуг посередника або агента:

  • Визначення сфери діяльності, в якій надаватимуться послуги агента;
  • Встановлення обов'язків агента та порядку їх виконання;
  • Врегулювання прав і зобов'язань обох сторін угоди;
  • Умови та розмір винагороди агента;
  • Застосування санкцій до сторін у разі порушення умов договору;
  • Розгляд форс-мажорних ситуацій;
  • Механізми вирішення можливих спорів;
  • Порядок завершення угоди;
  • Строки виконання зобов'язань агента.

Типово, що оплата послуг комерційного агента відбувається після здійснення угоди між замовником (принципалом) і третьою особою. Документ може також передбачати додаткову винагороду за виконання агентом зобов'язань гаранта в угоді між принципалом і третьою стороною.

Варто зазначити, що дії, передбачені агентським договором, можуть бути як юридичного, так і фізичного характеру. У першому випадку агент займається оформленням договорів та угод із третіми сторонами, а в другому - здійсненням продажу товарів або виконанням певних робіт.

Предмет договору

Суть агентського договору полягає в наданні послуг посередництва, які охоплюють широкий спектр як нематеріальних, так і конкретних юридичних і практичних дій. Закон не накладає специфічних обмежень на види діяльності, які агент може виконувати за завданням принципала, що дає останньому свободу у виборі завдань для агента.

Елементом, що визначає агентський договір, є набір дій, як юридичного, так і фактичного характеру, які агент зобов'язаний виконати за вказівкою принципала.

З огляду на те, що законодавство не встановлює жорстких обмежень на предмет агентського договору, такі договори широко використовуються для залучення клієнтів або пошуку постачальників, що робить їх вельми популярними серед організацій. Включаючи в себе як юридичні, так і нематеріальні послуги, агент може братися за різні завдання - від укладення угод з продажу товарів до проведення маркетингових кампаній та аналізу ринку. Така гнучкість особливо цінується принципалами, яким не вистачає знань або ресурсів для самостійного виконання таких завдань.

Сторони договору

В агентському договорі беруть участь дві сторони: принципал, який доручає виконання певних дій, і агент, який ці дії виконує за винагороду. Принципалами та агентами можуть бути як фізичні, так і юридичні особи, водночас деякі категорії осіб, як-от державні службовці та юридичні особи з певними обмеженнями в статуті, не можуть бути в ролі агентів.

Відповідальність за виконання або неналежне виконання зобов'язань за договором, а також за заподіяння матеріальної шкоди одній зі сторін, визначається на підставі Цивільного кодексу України та умов, викладених у договорі. Зазвичай такі положення оформляються в окремий розділ договору.

Умови договору

Основною умовою агентського договору виступає його предмет, який має бути чітко описаний, включно з юридичними та іншими діями, що здійснюються агентом, а також умовами їх виконання. Без узгодження цієї ключової умови договір вважається неукладеним.

Агентський договір може містити різні додаткові умови:

  • Строк дії: Договір може бути тимчасовим або безстроковим, причому в останньому випадку будь-яка зі сторін має право його розірвати в будь-який момент.
  • Відплатність: Оплата послуг агента є обов'язковою, підкреслюючи комерційний характер договору.
  • Обмеження для сторін: У договорі можуть бути передбачені обмеження на укладення аналогічних договорів з іншими агентами або принципалами, встановлюючи ексклюзивні або неексклюзивні умови співпраці.
  • Звітність агента: Агент зобов'язаний надавати звіти про свою діяльність відповідно до умов договору, або після його завершення, якщо інше не обумовлено.
  • Субагентство: Договір може давати агенту право залучати субагентів для виконання зобов'язань, з можливістю зазначення або ні конкретних умов субагентського договору.

Агентський договір є ключовим інструментом у врегулюванні відносин між принципалом і агентом, надаючи обом сторонам чітку правову основу для взаємодії. Важливість такого документа в сучасному бізнесі та цивільному обороті важко переоцінити, оскільки він сприяє ефективному та законному представництву інтересів. 

Перегляд

Чому понад 10 000 клієнтів обрали Юрхаб?

  • В наявності понад 500 типових договорів;
  • Документи підготовлені до підписання;
  • Враховані останні зміни в законодавстві;
  • Формат завантаження: Word з можливістю редагування;
  • Цілодобова підтримка.

Автор

Сергій Гаврилюк
Вартість: 400 грн./година
Досвід: 5 років
Ціна : 250 грн.

Як придбати договір?

  • Крок 1

    Обираєте потрібний документ
    Обираєте потрібний документ
  • Крок 2

    Натискаєте “Придбати
    Натискаєте “Придбати”
  • Крок 3

    Здійснюєте оплату онлайн
    Здійснюєте оплату онлайн
  • Отримуєте файл з документом на ваш пристрій

    Отримуєте файл з документом на ваш пристрій
Лишились питання? Напишіть нам у Телеграм, або зателефонуйте +38 (067) 637 14 05

Основні переваги ЮрХаб

  • Вигідні ціни

    У юристів на ЮрХаб немає витрат на офіс, рекламу, зарплату секретареві та інші витрати, які юридичні фірми зазвичай включають у вартість своїх послуг.

  • Перевірені виконавці

    Всі юристи на ЮрХаб проходять процедуру верифікації, ми перевіряємо відгуки, знаємо скарги та контролюємо якість їх роботи.

  • Економія часу

    На ЮрХаб ви можете знайти відповідного юриста за кілька хвилин просто залишивши заявку. Багато хто з них готовий приступити до роботи в той самий день, а іноді в той самий час.

Розмістіть своє замовлення

Магазин документів

На ЮрХаб для вас доступний каталог вже готових документів складених юристами. Якщо ви не знайшли потрібний, зверніться за допопмогою і наші юристи складуть документ під ваші унікальні потреби.

Основні переваги ЮрХаб

  • Вільний графік

    Ви самостійно планує свій робочий день, вирішує який годинник присвятити роботі, а який відпочинку.

  • Незалежність

    Ви відповідаєте тільки за власну роботу і вільні у виборі завдань, з якими працюватимете.

  • Заробіток

    Ви самі встановлюєте ціни на свої роботи. Верхня планка із заробітку відсутня і все знаходиться у Ваших руках.

Створіть свій профіль

Створіть свій профіль

Наша біржа допоможе знайти нових клієнтів та заробляти на виконанні будь-яких послуг.

Запитання відповіді по документу "Агентський договір"

Після оплати документу виникли труднощі зі скачуванням. Що робити?
Якщо у вас виникли технічні проблеми зі скачуванням документа після оплати, спробуйте оновити сторінку! Не допомогло? Будь ласка, скористайтеся нашою формою зворотного зв'язку або відправте запит у наш Телеграм. Наша команда вирішить це питання.
Як вносити зміни у шаблон?
Ви маєте можливість вносити зміни або індивідуалізувати наш шаблон. Завантаживши документ відкрийте будь-який редактор тексту та додайте необхідні реквізити. Для внесення змін у структуру документу ви можете проконсультуватися з автором, Сергій Гаврилюк pro , щоб відповідно оформити зміни та адаптації.
Потрібен документ, якого немає на сайті.
Якщо ви не знайшли потрібний документ, рекомендуємо звернутись до юристів, що займаються складанням договорів та інших документів.
document decor

Юридичні документи і договори на будь-який випадок, доступні у будь-який час. Завантажуйте і вирішуйте свої юридичні питання

Напишіть нам у Телеграм , якщо Вам необхідна допомога з пошуком
document decor

Догори